Hem » Fotboll » Vicente Calderón Stadium

Vicente Calderón Stadium

Vicente Calderón Stadium är hemmastadion för den spanska fotbollsklubben Atlético Madrid som bildades år 1903. Hemmaklubbens färger är röd och vit och det är en av de mest framgångsrika klubbarna i spanska ligans historia. Stadion rymmer cirka 55 000 åskådare och den ligger i stadsdelen Arganzuela vid Paseo Virgen del Puerto. Arkitekterna som har designat arenan är Javier Barroso och Miguel Angel García Lomas. År 2003 fick Vicente Calderón Stadium en utmärkelse av UEFA och arenan blev då klassad som fem-stjärnig arena.

Det var år 1961 som Javier Barroso köpte mark för att bygga denna arena och detta gjordes redan samma år. Tanken var att den nya arenan skulle ersätta en gammal vid namn Metropolitano Stadium då den började bli oduglig. Stadion invigdes den 2 oktober 1966 och stadion fick då namnet Manzanares Stadium efter floden med samma namn. Arenans namn byttes fem år senare och det nuvarande namnet härstammar från en klubbpresident vid namn Vicente Calderon. Första matchen som spelades på stadion var mellan hemmalaget Atlética och Valencia, matchen slutade 1-1.

Precis som många andra idrottsarenor används inte bara Vicente Calderón Stadium till fotbollssammanhang. Det har även hållits konserter här av till exempel Madonna och U2. Vill man besöka arenan så kan det vara bra att tänka på att det kan vara mycket trångt på matchdagar. Inträdet och biljettpriserna varierar beroende på om det är match eller inte. Du kan ta dig till arenan med buss, bil, tåg och tunnelbana. Det är dock begränsat med parkeringsplatser.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.