Hem » Information » Bra att veta om Madrid

Bra att veta om Madrid

Madrid är staden för människor som gillar vin, tapas, konst och nattliv. I Madrid kan priserna variera mycket från kvarter till kvarter och vill man så går det absolut att leva billigare här än i många av Europas andra huvudstäder. Det är barerna som är en del av Madrids själ och vardagsliv och det är här lokalbefolkningen umgås, pratar och utbyter erfarenheter med varandra. För att njuta av all konst i Madrid behöver du inte vara någon specialist inom konst, det krävs inte mycket för att kunna njuta av mästerverken Velazques och Goya på Prado-museet eller av Picasso på museet Reina Sofia.

Vid inträffandet av sjukdomar och olycksfall under sin vistelse i Madrid kan det vara bra att veta att läkare, tandläkaren och sjukhusvården håller till stor del samma standard som i Sverige. Kranvattnet är inte farligt att dricka i Madrid, turister kan däremot tycka att det är obehagligt då det kan smaka klor. Vill man vara på den säkra sidan och ha vetskapen att man får ett gott vatten kan det vara bra att köpa vatten på flaska.

På de flesta platser (alla hotell och vandrarhem) i Madrid används det en vanlig europakontakt (220 V). Det kan dock finnas avvikelser, exempelvis om du ska bo långt ute på landet eller i ett gammalt hus. Om du inte vet hur du kommer att bo eller om du vet att du kommer bo på landet eller i ett gammalt hus kan det vara en bra idé att ta med sig en adapter.