Hem » Information » Innan du reser

Innan du reser

Den bästa årstiden att resa till Madrid är helt klart våren och början av sommaren. Det är vid denna tidpunkt på året som gatorna fylls av människor och alla är ute hela natten, långt in på gryningen. Införskaffandet av pass bör göras någon månad innan man åker till Madrid och kostnaden för detta är 400kr.

Valutan som gäller i Madrid är från den 1 januari 1999 eurosedlar och euromynt. Resecheckar är oftast inte accepterade men kreditkort går bra att använda i butiker, bensinstationer, hotell, restauranger och så vidare. Du behöver heller inte ha mycket kontanter med dig till Madrid, det finns över 45.000 bankomater i hela Spanien. Det kan ändå vara bra att kontrollera växelkursen som råder i landet jämfört med hur den är på banken hemma i Sverige.

Madrid kan betraktas som en ganska säker stad och faktum är att när det gäller grov brottslighet är Madrid en av Europas tryggaste huvudstäder. Det som turister är mest utsatta för och som man ska se upp för är väskryckning och ficktjuvar. Därför är det viktigt att förvara plånböcker, kameror, väskor och så vidare på säkra platser samt vara uppmärksam vid typiska turistställen. Madrid har hög olyckstatistik i trafiken så om man kör bil i staden är det viktigt att vara försiktig och inte lita på att bilister exempelvis stannar vid rött ljus. Det är också bra att ha i åtanke att det är förbjudet att använda mobiltelefonen i Madrid när man kör bil.