Hem » Information » Stadsdelar

Stadsdelar

Madrid är en stad som kan delas in i 21 olika distrikt. Dessa distrikt kan i sin tur delas in i 128 olika stadsdelar (barrios), alla distrikt och stadsdelar har sina egna unika egenskaper. Varje distrikt har sin egen stadsdelsnämnd som styr och bestämmer i frågor rörande medborgarna i respektive distrikt. Indelningen av de 21 distrikten som är än idag gjordes år 1988. De 21 olika distrikten är: Centro, Arganzuela, Retiro, Salamanca, Chamartín, Tetuán, Chamberí, Fuencarral-El Pardo, Moncloa-Aravaca, Latina, Carabanchel, Usera, Puente de Vallecas, Moratalaz, Ciudad Lineal, Hortaleza, Villaverde, Villa de Vallecas, Vicálvaro, San Blas, Barajas.

Vidare presenteras några populära stadsdelar som är belägna i de olika distrikten. En populär stadsdel som ligger i distriktet Center är Sol. I denna stadsdel finns många barer som är typiska för Spanien och många av de turistattraktioner som är värda att ta del av. Distriktet Salamanca innefattas bland annat av stadsdelarna Goya, Lista och Recoletos. Dessa stadsdelar är unika för sina vinkelräta gator och den bestämda nätformade strukturen. Här är det främst bostadsfastigheter med högt värde och distriktet Salamanca är i sin helhet det mest prestigefyllda bostadsområdet i hela Madrid. När Beckham bodde i Madrid så var det i detta distrikt som familjen gick och shoppade.

I distriktet Moncloa-Aravaca hittar man stadsdelen Argüelles. Stadsdelen är känd för de olika barerna, diskoteken och klubbarna som man kan hitta i källaren i de olika lokala byggnaderna. Det är ett populärt tillhåll bland studenter men även för andra ”icke-studenter”. I Argüelles kan du även hitta statsministerns bosättning.