Hem » Information » Vädret i Madrid

Vädret i Madrid

Klimatet i Madrid är till största del ett Medelhavsklimat som också är mycket påverkat av storstadsmiljön. På vintern är det svalt och regnigt med några få plusgrader samtidigt som somrarna är mycket torra och varma. På vintern under månaderna december och januari är det inte ovanligt att det snöar, snön blir dock sällan liggandes på marken. Den varma sommaren och den torra luften gör att det vanligt med siesta på eftermiddagarna då det är som varmast.

Den normala temperaturen sommartid kan vara 31°C på dagen, som dock kan nå upp till hela 40°C. På natten är 18°C vanligt under sommartid. På vintern är den normala dagstemperaturen mellan 10 – 12°C samtidigt som temperaturen under natten vanligtvis ligger runt 0 – 4°C. Under sommarmånaderna juni till september är det en riktig torrperiod och den årliga nederbörden är cirka 400 mm. Nederbörden varierar även geografiskt i Spanien, det regnar mer i den nordvästra delen samtidigt som den sydöstra delen är mycket torrare.

Turistsäsongen varar i princip året runt men månaderna från december till februari kan det vara väldigt regnigt, grått och trist. Åker man till Spanien under högsommaren borde man inte göra andra planer än att ligga och sola och bada. I Madrid under den här perioden är det stekhett. På hösten under månaderna oktober och november är temperaturen betydligt högre än i Sverige och Madrid är ljuvligt så här års. Den bästa årstiden och perioden att åka till Madrid är dock under våren och tidig sommar precis innan det börjar bli alldeles för varmt i storstaden.