Hem » Mat & Dryck » Spansk Mat

Spansk Mat

I Spanien är tapas den maträtt som är mest typisk för landet. Det är en urgammal välsmakande tradition och nästan hela det spanska köket finns som tapas. Spanien är känd som smårätternas land och det är ett måste att äta tapas när man besöker landet. På promenadstråken utmed affärerna finns det ett stort urval av tapasbarer där du kan välja och vraka. Vanligt är att olika områden eller barer specialisera sig på just tapas. Till en tapas kan det vara passande att ta en öl eller ett glas vin. De mest täta och bästa tapaskvarteren i Madrid ligger strax sydväst om Plaza Mayor i stadsdelen La Latina. På gatorna Cava Alta och Cava Baja kan man sysselsätta sig i timmar av att äta tapas.

Mat som Spanien är känt för och som man även ofta hittar i tapas är mycket skaldjur och fisk. Det är även iberisk skinka och korv, pickles, räkor, komagar, sniglar, rökt kött och ostar. Madrid har också ett flertal rätter och recept som är typiska just för huvudstaden. Exempel på dessa är Cocido Madrileño som består av kikärtor och grönsaker tillsammans med en stuvning samt kyckling, nötkött och griskött. En turist som är köttälskare och besöker Madrid har verkligen hamnat rätt. En annan typisk rätt för det lokala köket i Madrid är Callos som består av komagar.

Den spanska maten består också av mycket desserter och dessa kan vara populära vid olika tider på året. Vid jul är det vanligt med Turrón som är mjuk och hård nougat. Till våren är det mer vanligt med bartolillos con crema som är en typ av en liten paj med en tjockare vaniljsås till.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.