Hem » Museum » Reina Sofía

Reina Sofía

Reina Sofía är ett konstmuseum som du kan hitta i huvudstaden Madrid på gatan Santa Isabel. Det hela och officiella namnet för museet är Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Museet innehåller konst från 1900-talet och fram till nutid, du kan dock hitta konst från Pablo Picassos födelseår år 1881. Byggnaden som Reina Sofía ligger i var från början ett sjukhus men är idag en kulturmärkt byggnad. Det var år 1992 som byggnaden omvandlas till ett museum, samma år som museet Reina Sofía invigdes. Namnet valdes för att hedra drottningen Sofía. Många av konstverken som finns på museet har överförts hit från det närliggande Pradomuseet.

Kända målningar som finns på Reina Sofía är bland annat konstverket från spanska inbördeskriget, exe,påelvis Pablo Picassos Guernica. Pablo Picassos Woman in Blue är också värd att ta del av vid ett besök på museet. En annan känd konstnär och målning som finns på Reina Sofía är Salvador Dalí´s Landscapes at Cadagués, en målning han gjorde året 1923 då han besökte staden Cadagués. Andra stora konstnärer som finns på museet är Miró, Dali och José Solana.

Reina Sofía är det enda museum i Madrid som har öppet på måndagar (de har istället stängt på tisdagar). Det vanliga entrépriset är 6 euro men exempelvis studenter och storfamiljer har rabatterat pris och betalar endast 3 euro. På lördagseftermiddagar och söndagar är det gratis entré. Reina Sofía består även av ett bibliotek där det finns över 100 000 böcker, 1000 videoinspelningar och 3500 ljudinspelningar, allt inriktat på konst. Du kan lätt ta dig till Reina Sofía med exempelvis tåg, buss och tunnelbana.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.