Hem » Nöjen » Auditorio Nacional de Musica

Auditorio Nacional de Musica

Auditorio Nacional de Musica är ett konserthus beläget i Madrid. Konserthuset öppnades år 1988 i syfte att ge Spanien ett konserthus som erbjöd en internationell standard. Innan detta konserthus byggdes fanns det inget riktigt modernt konserthus i Madrid. De symfoniska konserterna hölls då på Teatro Real eller på någon annan teater i Madrid. Auditorio Nacional de Musica består huvudsakligen av två stycken konsertrum, en symfonihall (Sala Sinfonica) och en kammarmusikhall (Sala de Cámara). I symfonihallen ryms det cirka 2320 åskådare och i kammarmusikhallen finns det plats för cirka 700 åskådare. I symfonihallen är det som den spanska nationella orkestern och kören håller sina konserter. Lokalen används även av den spanska nationella ungdomskören.

Det hålls upp till fyra konserter per dag i de två olika hallarna i Auditorio Nacional de Musica. Föreställningarna kan hållas från tidiga till sena kvällar. Auditorio Nacional de Musica är det självklara valet för gästorkestrar utanför Madrid. Varje år hålls konserter här med några av de bästa och finaste musikerna och orkestrarna i världen. Här har du alltså chans att njuta av den bästa klassiska musiken som någonsin utförts av nationella och internationella orkestrar.

Du kan ta dig till Auditorio Nacional de Musica som ligger på Príncipe de Vergara på flera olika sätt. Det finns bland annat flera busslinjer som går förbi den här platsen. Tunnelbanan har två stopp i närheten som heter Cruz del Rayo och Prosperidad. Entréavgiften för de olika konsterna i Auditorio Nacional de Musica varierar beroende på vem som uppträder.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.