Hem » Nöjen » El Rastro

El Rastro

El Rastro är en mycket populär utomhusloppmarknad i Madrid. Marknaden är öppen varje söndag och helgdag mellan 07.00 och 14.30 under hela året. El Rastro ligger i Madrids centrala distrikt vid Puerta de Toledo strax söder om tunnelbanestationen La Latina. Loppmarknaden består av flera slingrade gator där en är huvudgata samtidigt som det finns många andra sidogator. El Rastro besöks vanligen av både lokalbefolkningen och turister. På marknaden i de olika små stånden kan du hitta alla typer av begagnade och nya varor.

Loppmarknaden är inte organiserad enligt något uppenbart mönster men det finns en del riktlinjer du kan anpassa dig efter för att hitta det du söker. På den stora huvudgatan och i början av marknaden säljs det främst kläder. Gatan Calle San Cayetano innehåller ofta hantverk och konst. På en gata som heter Calle Rodas säljs det ofta antikviteter och andra begagnade varor. Slutligen kan man säga att vid basen i backen som tar dig upp för marknaden säljs mycket datorer och elektriska produkter. Viktigt att komma ihåg är att varorna inte har något fast pris utan att man måste fråga vad de kostar för att sedan pruta ner priset.

Ytterligare en sak som är viktigt att tänka på är att när så många människor är samlade på en sådan liten yta som på en loppmarknad så finns det mycket ficktjuvar. På El Rastro är det inte bara shoppa du kan göra, du kan även ta en paus vid någon av de små barerna och avnjuta någon dryck. Du kan också äta en lätt lunch på marknaden bestående av en baguette och läsk för mindre än 3 euro.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.