Hem » Sevärdheter » Paseo de la Castellana

Paseo de la Castellana

Paseo de la Castellana är en av de största och vackraste avenyerna i Madrid. Avenyn som tar dig från utkanten till hjärtat av Madrid ligger mellan Plaza de Colón och Plaza de Castilla. Det är både en motorväg med sex centrala körfält och fyra längs sidorna, samt en aveny där fotgängare kan ta sig fram och njuta av de alla saker som finns att se. Förutom att Paseo de la Castellana är ett område där man snabbt kan ta sig in och ut ur stan genom den mångfiliga motorvägen, är det även ett område med torg och sevärdheter i form av modern arkitektur och olika skulpturer. Du kan också bara njuta av stadslivet och ta det lugnt på en närliggande restaurang eller bar.

Det var under 1950- och 1960-talet som societeten och den välbärgade övre medelklassen beslutade att flytta in och göra Paseo de la Castellana till ett exklusivt bostadsområde. Området är fyllt med vackra palats och herrgårdar som gränsar med huvudkontoren för de nationella och utländska bankerna. Det är skyskrapor som Europa, Torre Picasso och Windsor som ger en bild av samtida arkitektur från 1960-talet.

Genom att spendera en dag på Paseo de la Castellana kan du få en riktig insyn i vad Madrid som stad har att erbjuda. Exempel på sevärdheter du kan ta del av här är ABC-byggnaden som helt omfattas av fantastiska kakelplattor. Andra attraktioner som kan vara värt att besöka är nationalbiblioteket och Prado museet. Avenyn har mycket att erbjuda under dagen och vill man inte gå att lägga sig på kvällen kan men även testa på nattlivet genom att besöka Paseo de la Castellanas kaféer och barer.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.