Hem » Shopping » Shopping i Madrid

Shopping i Madrid

Madrid har ett enormt utbud av butiker. Staden är i princip ett stort shoppingcenter, på vilken gata du än går eller i vilket hörn du befinner dig i av staden så hittar du en butik. Det finns områden i staden som inriktar sig på olika produkter och prisklasser. För den som gillar stormarknader, varuhus och olika små boutiquer bör absolut utforska de olika områdena. Inte alltid, men ofta kan det vara så att hittar du en affär som säljer någon viss produkt finns det ofta flertalet affärer i närheten som säljer liknande produkter.

Populära shoppinggator är till exempel El Rastro, Castellana , Argüelles och Preciados. Givetvis finns det fler populära shoppinggator och det finns även många stora gallerior i Madrid. Om områdena ska delas in efter prisklass så gör du främst din mellanbudgetshopping på gator som Preciados och Carmen. På dessa gator hittar du flera av de internationella kedjorna som Zara och El Corte Inglés. Plaza Mayor är ett område som är mer chict och originellt, här hittar du udda souvenirbutiker och mindre designaffärer.

Madrids största shoppingcentrum med cirka 350 butiker ligger en bit utanför stadens centrum. Du kan lätt ta dig hit med tunnelbanan, Barrio del Pilar heter stationen du ska gå av vid. Du kan även besöka den 500-årig gamla traditionen, söndagsmarknaden i Madrid. Här hittar du det mesta, allt från t-shirts till antikviteter. I staden finns även den största vinaffären i Europa. Affären heter Lavinia och består av två väldesignade våningar med olika viner.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.